Rekisteröidy

Yritysesittely

Jokikone Oy perustettiin vuonna 1980, ensimmäisenä konealan erikoisliikkeenä Itä-Suomessa. Alusta alkaen kaupanteossa on välittynyt aito karjalainen, reilu ja reipas kauppatapa. Siitä haluamme pitää kiinni edelleen, kun teemme kauppaa ympäri maan ja tarjoamme tuotteita myös verkkokaupassa. Yli 40 vuoden kauppakokemus on opettanut meidät nöyriksi, mutta laatutietoisiksi. Se on myös opettanut, että pärjätäksemme meidän on uudistuttava ja pysyttävä jatkuvasti ajan hermolla. Upeimmat ajopelit ja makeimmat varusteet, uutena tai käytettynä, saat meiltä. Aina ajovalmiina!

Nykyisin Jokikone on yksi Suomen suurimmista vapaa-ajan konekaupoista. Tyytyväisten asiakkaiden kannustus, alan parhaimmat tuotteet ja menestyminen muuttuvassa maailmassa kannustavat meitä jatkamaan.

 

2022

Jokikone ja Jokierä yhteistyöhön. 

Jokikone Oy ja Jokierä Oy yhdistävät toimintojaan ja vahvistavat asemiaan kasvavassa kalastus-, erä- ja retkeilymarkkinassa. Yhdistymisellä haetaan synergioita, joiden avulla molemmat yhtiöt voivat tarjota entistä laajempaa ja kilpailukykyisempää palvelua omille asiakkailleen.

Yhtiöt avasivat yhteisen outdoor-myymälän Joensuuhun maaliskuussa.  Myymälä sijaitsee Jokierän nykyisissä, suuremmissa ja täysin uudistuneissa myymälätiloissa osoitteessa Voimatie 12 Joensuu. Yhdistyneen myymälän markkinointinimenä tulee jatkamaan Jokierä.  Myymälässä on esille runsaasti kalastus-, metsästys-, ja retkeily-, sekä veneilytarvikkeita ja veneilyelektroniikkaa.

2021

Moottoriveneiden markkinajohtajamerkit Jokikoneen edustukseen

Veneilyn suosio on ollut muutaman kesän ajan huimassa kasvussa ja se näkyy myös meillä Joensuussa, Jokikone aloittaa markkinajohtajavenemerkkien jälleenmyyjänä 1.8.2021: Suomen suosituin lasikuituvenemerkki Yamarin palaa Jokikoneelle viiden vuoden tauon jälkeen ja uusina merkkeinä Jokikoneen edustukseen tulevat Suomen eniten rekisteröity venemerkki, alumiininen Buster, sekä alumiinirunkoinen ja lasikuitukantinen Cross.

2020

Yhteistyömme Oy Otto Brandt Ab konsernin osalta päättyi vuoden 2020 lopussa, palvelemme kuitenkin toistaiseksi kaikkien varaosa- ja huoltopalvelujen osalta Honda tuotteissa sekä Silver, Terhi ja Faster veneiden varaosa- ja lisävarustemyynnisssä.

Jokikone aloitti yhteistyön Yamaha Motor Finlandin kanssa, myymme jatkossa oman maakunnan AMT veneet Yamaha perämoottorein sekä edustamme jatkossa myös Yamaha lumilinkoja sekä Yamaha generaattoreita.

2019

OOO JOKIKONE RUS avattiin maaliskuussa, ensimmäinen suomalainen vapaa-ajan "kivijalka" konekauppa Venäjän Karjalassa. Merkkiedustuksina mm. Polaris mönkijät ja kelkat sekä Tohatsu perämoottorit.

2018

Joensuu Päivän Yrittäjäpalkinto Jokikoneelle. Tunnustuksena ansiokkaasta ja menestyksekkäästä yritystoiminnasta sekä rohkeudesta toimia edelläkävijänä vapaa-ajan ja konekaupan erikoisliikkeenä on Jokikone Oy:lle myönnetty kaupungin avain nro 37.

Hauskuutta lisää, Kawasaki vesijetit Jokikoneen tuotevalikoimaan.

2017

Jokikone Oy ja Oy Brandt Ab laajentavat yhteistyötään Honda-tuotteiden jakelussa vuoden 2017 alusta, jolloin Jokikoneen valikoimiin kuuluvat kaikki Brandtin maahantuomat Honda-tuotteet sekä Silver-, Faster-, AMT- ja Terhi-veneet.

KTM moottoripyörät ja varusteet toivat eurooppalaista pyöräosaamista Jokikoneelle.

Jokikone saa toimiluvan yrityksen perustamiseen Venäjän Federaation alueelle ja Venäjän Y-tunnuksen (INN)

2016
Jokikone.fi sivut uudistettiin ja verkkokauppa avattiin

Faster veneet tulivat lisämään Jokikoneen alumiinivene tarjontaa

Yhteistyö Konekeskon ja Yamaha tuotteiden sekä Yamarin veneiden osalta päättyi 2016 vuoden lopussa.

 

2015
Ligier mopoautot myyntiin Jokikoneelle

Drac mopot täydentämään mopovalikoimaa

2014
Vuoden Polaris huoltopiste Suomessa

Ensimmäinen Jokikone Uistelu käytiin Pyhäselällä

2013
Vuoden Suvi-veneiden myyntipiste

2012
Paras myynninkehitys Yamaha-tuotteissa 2012

Vuoden AGV-kypäräkauppias Suomessa

Vuoden Polaris huoltopiste

Vuoden Mercury perämoottorikauppias

2011
Peugeot-skootterit ja -mopot sekä Aixam-mopoautot saapuivat Jokikoneeseen.

 

2010
Brunswick Marine/Fiskars Boats ja Jokikone solmivat Drive Boats -veneiden jakelu- ja markkinointiyhteistyösopimuksen.

2010
JokikoneCup voitti Vetouistelun Suomenmestaruuden

2009
Jokikone palkittiin vuoden pohjoismaisena Bomber-vaappujen myyjänä 2009

Vuoden Polaris-kauppias ja Vuoden Polaris-jälleenmyyjä

2007
Uudet yli 2500 m2 toimitilat osoitteeseen Teollisuuskatu 24 valmistuivat juuri kesäsesongiksi. Nykyaikainen huolto, erinomaiset myynti- ja esittelytilat sekä suuret varaosa-, tarvike- ja laitevarastot auttavat meitä palvelemaan entistä paremmin juuri Sinua.

2006 
Jokikone aloitti Yamaha-perämoottoreiden, vesijettien ja Yamarin-veneiden myynnin.

Myyntiin tulivat myös Suzuki-moottoripyörät, -mopot ja -mönkkärit.

2004
Volvo Penta -merimoottoreiden myynti, huolto ja varaosapalvelu siirtyi Jokikoneelle.

2003
Jokikone Oy palkittiin Vuoden Venekauppias 2003 Suomessa -palkinnolla ja -kunniakirjalla venekaupan sekä veneilyn hyväksi tehdystä työstä.

2002
Vuoden Yrittäjä 2002 Joensuussa -kunniamaininta, myöntäjänä Joensuun Yrittäjät.

2000
Teollisuuskatu 21:sen liiketilat remontoitiin vastaamaan uuden vuosituhannen haasteita.

1998
Vator Oy ja Jokikone solmivat yhteistyösopimuksen Mercury-perämoottoreiden edustuksesta Joensuussa.

1994
Yhteistyö Silver-veneiden kanssa alkoi. Jokikone aloitti vetouisteluvarusteiden kaupan.

1993
Amerikkalaiset Polaris-moottorikelkat saapuivat Jokikoneeseen.

1991
Liiketoiminta siirtyi Teollisuuskadulle, nykyisten toimitilojen läheisyyteen.

1989
Honda-moottoripyörät ja -mopot, Terhi-veneet sekä Mariner-perämoottorit antoivat merkittävän myynninlisäyksen Jokikoneelle.

1986
Yhteistyö Otto Brandt Oy:n kanssa alkoi Honda-piha- ja viherkoneilla, sekä uusina tuotteina Jokikoneelle Honda-nelitahtiperämoottoreilla.

1985
Laatu ja tekninen etumatka olivat kriteerit kun Jokikone vaihtoi yhden pääartikkeleistaan, moottorisahat, saksalaiseen Stihliin.

1983
Jokikone aloitti pyöräkaupan Yamaha-moottoripyörillä. Jokikone Dealer Team aloitti toimintansa.

1981
Moottorikelkkamerkiksi vaihtui japanilainen Yamaha, myyntimenestysmallina Yamaha ET 340 Transporter.

1980
Jokikone avasi ovensa Joensuun keskustassa Torikadulla, myynnissä olivat mm. Jonsered-moottorisahat, Solifer-mopot sekä Moto-Ski-moottorikelkat.